برخی از عادت های مضر می توانند موجب آسیب قلبی شوند. چنانچه هریک از پنج عادت اشتباه زیر را انجام می دهید، برای حفظ سلامتی قلب، تغییری در سبک زندگی خود ایجاد کنید.
زیاد نشستن مانند سیگار کشیدن برای قلب مضر است. عدم تحرک و ورزش نکردن از بسیاری جهات می تواند به قلب شما آسیب برساند. به عنوان مثال، می تواند شما را به فشار خون و کلسترول بالا دچار کند. حتی کمی تحرک، می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. تا جایی که می توانید در محل کار از صندلی خود بلند شوید. در طی هفته حداقل 30 دقیقه ورزش مانند پیاده روی سریع داشته باشید.
احساس ناراحتی در سینه، می تواند علامت هشدار باشد که مبتلا به آسیب قلبی یا دچار حمله قلبی هستید. بنابراین باید علایم را جدی بگیرید. چنانچه هریک از علائم زیر را مشاهده کردید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید:
تنگی نفس بدون دلیل؛ خستگی غیر معمول؛ احساس درد یا ناراحتی در قفسه سینه
و احساس ناراحتی در بازو، پشت، شانه ها، گردن و فک
آزمایشات باید هر چندوقت یکبار انجام شوند تا بر اساس آن، پزشک سلامتی قلب شما را تایید کند و یا در صورت نیاز، تغییری در رژیم غذایی و برنامه های روزانه شما تجویز کند. چنانچه مبتلا به فشار خون یا کلسترول و قند خون بالا هستید، کنترل و درمان این شرایط تفاوت زیادی در بهبود عملکرد قلب شما ایجاد می کند. لازم است حداقل هر 5 سال یکبار، برای سنجش سطح کلسترول و قند خون آزمایش دهید. البته فشار خون استثنا است: از 40 سالگی به بعد، باید هر سال یک مرتبه بررسی شود.
فشار جسمانی ناشی از اضافی وزن و فشار روانی ناشی از استرس بیش از حد، هردو به مرور زمان می توانند موجب آسیب قلبی شوند. در مورد چگونگی کاهش وزن با پزشک م کنید. فقط با کاهش 5 تا 10 درصد از وزن، می توانید خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهید. مهارت های مدیریت استرس را بیاموزید. می توانید مدیتیشن کنید؛ با کسانی که دوستشان دارید وقت بگذرانید؛ اوقاتی را در طبیعت سپری کنید یا به هر کار سالم و لذت بخش دیگری که علاقه مند هستید، مشغول شوید.
سیگار کشیدن فقط برای ریه ها مضر نیست؛ بلکه یکی از دشمنان درجه یک قلب است.
افراد سیگاری بیش از دو برابر افرادی که هرگز سیگار نکشیده اند، در معرض حمله قلبی هستند. مواد شیمیایی موجود در دود سیگار وارد جریان خون می شوند و به پوشش داخلی شریان ها آسیب می رسانند. مهم نیست چه مدت سیگار مصرف کرده اید، ترک سیگار در هر زمانی می تواند به بهبود عملکرد قلب و رگ های خون شما کمک کند و خطر ابتلا به حملات قلبی و آسیب قلبی را کاهش دهد.
منبع: علل آسیب قلبی و عروقی
درباره این سایت