آیا می دانید گیاه رزماری چه خواصی دارد؟ رزماری گیاهی خوش عطر و بو است که بومی نواحی مدیترانه است. به دلیل خواص فراوانی که دارد امروزه در نواحی مختلف دنیا کشت می شود و علاوه بر مصارف دارویی و بهداشتی، در طبخ برخی غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.جالب است بدانید که رزماری هم خانواده نعناع است اما طعم آن به مراتب تلخ تر و گرم تر است. طعم رزماری به گسی می زند.
در آشپزی ایتالیایی رزماری زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. ادویه رزماری را می توان در انواع سس ها، سوپ ها، خورش و کباب ها اضافه کرد و از عطر بی نظیرش بهره مند شد. به غیر از مصارف غذایی می توان روغن آن را برای تقویت مو و ابرو بکار برد و یا برگ آن را بو کشید تا راه نفس به ویژه زمان سرماخوردگی باز شود.
تسکین دهنده درد
اگر قسمتی از بدنتان درد می کند می توانید رزماری را به صورت موضعی روی محل درد بمالید. این روش آرام کردن درد صدها سال است که انجام می شود. رزماری برای آرام کردن درد میگرن و سردرد نیز مفید است می توانید عصاره آن را روی گیجگاهتان بمالید یا آن را بو بکشید.
رزماری سبب تولید گلبول قرمز خون می شود و به گردش خون در رگ ها کمک می کند. از این رو اکسیژن و مواد مورد نیاز سلول ها زوتر به آن ها می رسد.
از آنجایی که رزماری ادرار آور است سبب می شود سموم بدن از طریق ادرار دفع شود. برای اینکه از خاصیت سم زدایی رزماری استفاده کنید باید آن را به طور منظم مصرف کنید تا عوامل بیماری زا، سم ها، نمک و چربی اضافه از بدن دفع شود.
رزماری خاصیت ضد باکتریایی دارد و اگر برگ های آن را در یک لیوان آب جوش بریزید و پس از خنک شدن در دهان غرغره نمایید باعث می شود که باکتری های موجود در دهانتان از بین برود.
رزماری خاصیت ضد پیری دارد. شما می توانید روغن آن را به پوست خود بمالید و یا به صورت خوراکی آن را مصرف کنید.
رزماری سرشار از آنتی اکسیدان است به علاوه خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کنندگی نیز دارد. از این رو باعث بالا رفتن مقاومت بدن در برابر انواع بیماری از جمله سرطان می شود.
رزماری به تقویت حافظه و افزایش تمرکز کمک می کند. هنوز تاثیر درمانی رزماری بر مغز در دست بررسی و مطالعه است. برای بهبود بیماری هایی نظیر آایمر و زوال عقل از این گیاه استفاده می شود.
حال می دانیم که گیاه رزماری چه خواصی دارد.
منبع: روغن گیاه رزماری چه خواصی دارد
درباره این سایت